Joy en Chanel, de Duitse Doggen

Het moment dat je afscheid moet gaan nemen van je hond is altijd verschrikkelijk. Dat wil je niet. Je wilt het uitstellen, je beste vriend moet het liefst voor altijd bij je blijven. Tegelijkertijd weet iedere hondenbezitter dat een hond veel korter leeft dan wij en dat het gevreesde moment zich absoluut gaat voordoen. Dus haal je alles uit de tijd die je samen hebt.

Als je dan te horen krijgt dat je hond van vier een vernauwing in de nek heeft, waardoor zenuwen bekneld raken en ze veel pijn heeft met kans op uitval stort je wereld in. Het is nog lang geen tijd! Je wilt nog zoveel samen doen. Helaas is dat wat Ramona en Mark overkwam met hun hond Joy.

Ramona en Mark hebben twee Jacky’s en twee Duitse Doggen. Joy en Chanel zijn halfzussen en schelen maar een half jaar. Ze zijn altijd samen geweest. Maar nu is het tijd dat het verstand het overneemt en dat Joy uit haar lijden verlost wordt. Ramona belde mij met het verzoek op korte termijn een fotosessie te komen doen. Aangezien ze veel ruimte in en om het huis hadden heb ik de hele fotosessie bij hen thuis gedaan. Het was prachtig. De honden genoten er intens van. Er is immers geen hond die niet dol op aandacht is. Maar je kon merken dat Joy op een gegeven moment erg moe werd. Gelukkig heeft ze alles gegeven en heb ik prachtige foto’s van deze twee kanjers kunnen maken. In onze herinnering zullen ze altijd voortleven. Sterkte, voor Ramona en Mark maar ook voor Chanel die haar halfzus zal moeten missen en voor de Jacky’s.