Newfoundlanders Vayén en Mayra

En dan heb je ineens letterlijk en figuurlijk twee kanjers voor je lens. Vanuit het verre Drenthe kwamen Newfoundlanders Vayén en Mayra voor een fotosessie naar Delft. Midden in de winter, die gelukkig onderdook op de dag dat ik hen voor de lens had. We hadden mazzel met het weer, en de dames waren er klaar voor.

Hun trotse baasjes vertelden mij dit over hun meiden:
“Mayra en Vayén zijn twee zussen van dezelfde ouders, maar niet uit hetzelfde nest. Ze zijn kop en kont samen. Ze spelen veel samen om vervolgens ook wel weer apart een plek zoeken om uit te rusten. Ze zijn beide gek op aandacht, knuffels en snoepjes.
Vayén is een zelfverzekerde dame, die gek is op water. Via de vereniging waterwerk doen of in een modderplas duiken is beide heel leuk. In het bos is ze heel alert op herten, dus kan dan niet altijd los lopen. Andere honden vindt ze leuk als die maar niet druk en opdringerig naar haar zijn, want dan kunnen ze een snauw verwachten.
Mayra is de vrolijkheid zelve en vindt alles en iedereen leuk als het maar geen imposante indruk op haar maakt, want dan kan ze onzeker worden. Maar ze blijft wel nieuwsgierig, wat ons helpt haar onzekerheid snel te overwinnen. Ze vindt zwemmen en waterwerk ook leuk, maar loopt wel in het bos om de modderplassen heen. In het veld graven in de muizenholletjes is een heerlijke bezigheid.

Het was duidelijk dat ze dol op water waren. We moesten alle zeilen bij zetten om te voorkomen dat die kanjers het ruime sop kozen. Gelukkig hadden ze snel door dat er wat te verdienen was met al dat poseren. Bovendien stonden ze in het middelpunt van de aandacht. Wat wil een hond nog meer?