Dondertje

Ik zou liegen als ik zei dat ik zelf geen grote voorkeur heb voor puppysessies en puppy abonnementen. Dondertje is er weer zo eentje. Je weet wel, zo’n gouden hondje dat er met je hart vandoor gaat als hij je aankijkt met die zwarte dropoogjes en dat zwarte neusje.

De eerste sessie hebben we in Voorburg gedaan. Vanuit het park het oude centrum in gelopen. Het was nog zomer, maar er kwam een enorme bui op ons af. Helaas vond die bui het nodig om zijn water over ons uit te storten. Maar wij waren niet verrast en konden nog net schuilen. Door die bui glommen de straten van Oud Voorburg daarna wel heel mooi voor Dondertje.

De tweede sessie gebeurde midden in de herfst en als locatie kozen we Clingendael in Den Haag. Een prachtig oud bos, losloopgebied en adembenemend als het op herfstkleuren aankomt. Dondertje herkende me en al gauw waren we weer dikke vriendjes. Hij kon een stuk beter poseren dan de eerste keer. Logisch, want als puppy heb je wel iets anders aan je hoofd. We hebben er vooral veel pret van gemaakt. Lekker met blaadjes strooien en spelen met een Old English Bulldog van 3 maanden.

Helaas hebben we geen winter van enige betekenis gehad en was de weinige sneeuw die er viel al weer weg als je met je ogen knipperde. Een wintersessie met een kaal bos op de achtergrond dan maar, dat is immers ook winter in Nederland. Alle blaadjes van de bomen, dikke jas en sjaal om en genieten van een waterig zonnetje. Donder was enorm gegroeid en had al wat meer rust om te poseren. Het is ook wat als jonge hond, terwijl de hormonen door je lijf gieren en je het liefst lekker wil rennen, ravotten en gek doen.

Het jaar is voorbij en de laatste sessie van Donder vond plaats op het strand van de Wassenaarse Slag. Lekker in de avond met prachtig licht. Heerlijk hoe Donder en zijn vrouwtje samen door de branding rennen. Donder is geen hond die zwemt, vreemd voor een Golden Retriever – maar dat geeft hem dan weer lekker karakter – maar pootje baden is heerlijk.

Het fotoboek van je eerste jaar is klaar. Het ga jullie goed, ik hoop je nog eens te zien Donder.