Grote Zwitserse Sennenhond Tyco, maar dan als puppy

Deze kleine man mag ik zien opgroeien dit jaar. Ik ga hem in totaal vier keer fotograferen. In ieder seizoen een keer. Zo krijgen de eigenaren een compleet overzicht van zijn eerste jaar en ook nog eens in ieder seizoen. Na afloop verwerk ik de foto’s in een mooi fotoalbum ter herinnering. Ik durf nu al te zeggen dat Tyco bij zijn vierde sessie stukken groter zal zijn dan hij nu was.

Gossie, deze Grote Zwitserse Sennenhond vond zijn eerste fotosessie hartstikke spannend. Hij was nog maar net een weekje in zijn nieuwe huis, we hadden de koudste temperaturen in jaren achter de rug en er lag nog een berg sneeuw. Dat is nogal wat om te verwerken als puppy. Vandaar dat we ervoor kozen de fotosessie te beperken tot de tuin. Daar was hij al bekend en voelde hij zich redelijk veilig. Zolang zijn eigenaren er maar bij waren. Die steun deed hem erg goed en die kreeg hij dan ook volop.

Ik vind dat Tyco het geweldig heeft gedaan voor een eerste keer. Ik heb gehoord dat hij inmiddels al een stuk losser is en ben enorm benieuwd naar de volgende sessie. Laat de lente maar komen!

En de lente kwam. Met een maand of 5 mocht ik Tyco op een prachtige lentedag fotograferen in Rijswijk. Het was een hele spannende dag. Tyco maakte op een niet zo prettige manier kennis met schrikdraad en een hond die minder vriendelijke bedoelingen had. Ook schapen zag hij voor het eerst. Maar oh wat herstelde hij snel en was niet onder de indruk van dit alles. Knap kereltje. Hij groeit zo ontzettend hard.

In de zomer was Tyco al zo’n 8 maanden oud en al een flinke vent. Op het strand mocht hij schitteren en spelen. En wat vond hij het leuk. Als toetjes hadden we een prachtige zonsondergang die ook nog eens heel mooi kleurt bij zijn drie kleuren vacht.