Puppyfoto’s in januari

Puppies buiten fotograferen in januari hoeft geen probleem te zijn, mits je goede voorzorgmaatregelen neemt. Voor deze sessie had de fokker hun bench meegenomen met lekkere kussens erin. Ik had ook nog een deken mee, dus die kon lekker om de bench heen tegen de wind. We hebben de pups één voor één gefotografeerd, zodat de rest lekker warm bij elkaar kon blijven liggen. Bovendien was een aantal van de nieuwe eigenaren aanwezig en die vonden het ook helemaal niet erg om al knuffelend hun nieuwe puppy warm te houden.

Nova is de moeder van deze puppies en een kruising, net als haar puppies. Grappig om te zien is dat Bear, de grootste pup, met 9 weken al bijna net zo groot is als zijn moeder. De verschillen binnen dit nest zijn heel groot, en dat levert heel veel diversiteit en schattigheid op. Zeg nou zelf, ze zijn toch om op te eten.

De foto’s in de mand zijn gemaakt met echt alle pups bij elkaar. Met vele handjes (dank jullie wel!) konden we de pups veilig in de mand in het riet fotograferen. Dat is altijd een uitdaging om te doen en altijd is het fijn als het lukt. Pups staan er niet bepaald om bekend dat ze lang stil zitten. Daarom doe ik zo’n foto aan het einde van een sessie. Dan zijn de pups onder de indruk van alles wat er al gebeurd is, lekker moe en kun je ze iets beter samen op de foto zetten.

En zo konden we zelfs buiten in januari puppyfoto’s schieten.