Beagles Balou en Bailey

Soms krijg je een leuk telefoontje waarna je niks meer hoort. Totdat je gebeld wordt dat iemand een fotosessie cadeau gekregen heeft en dat ze graag een afspraak wil maken. Of ik naar Zeeland wilde afreizen voor een fotosessie met de Beagles Balou en Bailey. Natuurlijk wil ik dat! Ik zie het als een groot voordeel van mijn werk dat ik overal in Nederland kom en zo zie waar honden wonen en zich thuis voelen.

Begin september was het zo ver. Op een mooie dag reed ik naar Zeeland. Van tevoren had ik deze beschrijving gekregen:
Balou is net 7 jr geworden. Deze meneer is een echte Beagle met alles d’r op en d’r aan.. Niet altijd even lollig maar ik ben verliefd op het ras. Hou van het eigenzinnige. Balou is tevens behoorlijk dominant en als we niet oppassen… heeft hij hier voor het zeggen! Verder is Bailey 4 jaar geleden erbij gekomen. Deze vrolijkerd stuitert door het leven. Wil altijd spelen, wandelen en veel aandacht. Het is een ietwat nerveus hondje, dit in tegenstelling tot Balou. Het zijn allebei fanatieke jagers, die als ze ontsnappen dan uren lang weg zijn…. We willen dit duo graag op een mooie foto hebben.
Zo wist ik al een beetje wat ik kon verwachten. Balou en Bailey begroetten met super enthousiast. Het kan door dat lekkers komen, dat ik altijd meeneem. Of misschien toch mijn persoonlijkheid? Nadat we eerst de honden in de tuin aan mij lieten wennen en aan het fotograferen zijn we erop uit getrokken. En waar Ellen bang voor was is niet gebeurt. De heren bleven prachtig in de buurt en waren maar wat blij met al die aandacht en koekjes. Zo gaat het gelukkig meestal. De meeste honden lijken echt van de fotosessies te genieten. Ze hebben zelfs prachtig geposeerd en zodoende een heel trots baasje van Ellen gemaakt. Het was mij weer een groot genoegen.