Lhasa Apso Zazou, ook wel bekend als koekiemonster

Zazou maakte een hele metamorfose door vanaf het moment dat ik bij haar thuis kwam, tot het moment dat ik haar weer verliet. Ze stelde zich voor als een timide hondje dat na de kennismaking in haar mandje ging liggen slapen. Toen had ze nog niet door dat er hard gewerkt moest worden. De eerste sessie deden we lekker thuis op de bank op haar eigen kleedje. Om een mooie pose aan Zazou te ontlokken had ik heerlijke zalmkoekjes meegenomen. Tot mijn verbazing wilde ze die niet aannemen! Ik legde het koekje voor haar neer en meer overtuiging had Zazou niet nodig. Al snel wilde ze alles wel doen voor die koekjes. Met als resultaat een heel geslaagde fotosessie met een fantastisch fotomodel.

Ter introductie had ik dit verhaaltje over Zazou gekregen: “Zazou is een lief en vrolijk hondje. Spelen in de tuin vindt ze heerlijk; luieren in de zon, achter haar knuffelbeer aanrennen en soms Puck, de kat, een aantal rondjes door de tuin achtervolgen.
‘s Avonds laat of in de regen wandelen doet ze liever niet, met moeite loopt ze dan het kortste rondje zo snel mogelijk mee.
Erg blij wordt ze van haar zakje avondeten om half 6 om hierna met haar koppie over de mat op de grond te schuiven, familieleden die bij haar baasjes op bezoek komen en deze al hard blaffend enthousiast te verwelkomen, hier even mee te knuffelen en dan vanuit haar mand of vanaf de bank iedereen, maar vooral op de grond vallend eten, goed in de gaten houden.
En wat Zazou voor ons zo speciaal maakt is dat ze de afgelopen tien jaar voor ons allemaal een heel lief en dierbaar vriendinnetje is geweest.”

De reden voor de sessie was helaas veel minder vrolijk. Geheel bij toeval heeft de dierenarts een tumor onder de tong van Zazou ontdekt en de vraag is hoe lang ze nog van haar baasjes mag genieten. Het is duidelijk dat Zazou een heel dierbaar gezinslid is en ook mij wist ze snel te betoveren.