Fotoshoot voor halsbanden Designer Dog

Hoe leuk is het als je benaderd wordt door een beginnend ondernemer in de hondenbranche. Danielle heeft een startup met op maat gemaakte leren halsbanden met unieke drukkers die vervangen kunnen worden. Die halsbanden komen binnenkort op de markt en daar had ze foto’s voor nodig. Met prachtige modellen liefst. Zo gezegd, zo gedaan. Samen zijn we op zoek gegaan naar geschikte modellen in verschillende maten en op 5 januari hadden we een fotosessie op het strand van Hoek van Holland.

De weergoden waren ons goed gezind. Op een paar druppels na bleef het droog en direct na de laatste sessie kwam het met bakken uit de hemel. Die dreigende luchten doen het wel goed op de foto’s, dus ik was er dankbaar om.

Even de modellen voorstellen

Harvey was als eerste. Een kruising Dalmatiër en een vrij timide hond. Gelukkig is hij prachtig om te fotograferen en vindt hij het poseren ook niet erg. Alles lukt, behalve in stand. Maar dat geeft niks. Want zijn halsband showen kon Harvey als de beste.

Vervolgens was Kubby aan de beurt. Een oude (jonge, want net een jaar oud) bekende. Ik had Kubby al een paar keer gefotografeerd en hij was het perfecte model voor de kleinere halsbandjes. Als een volleerde circus artiest laat Kubby zijn kunstjes zien terwijl hij zich niet af laat leiden door de rennende honden om hem heen die op het strand uit hun dak gaan. Chapeau!

Max en Sam zijn jonge Shiba Inu’s. Max is net een jaar oud en Sam tikt de 4 maanden aan. Wat een heerlijk koppel, zo schattig. Maar samen poseren blijkt buiten toch een grotere uitdaging dan gedacht. Dat zand is veel te leuk voor dit jonge stel. Daar moet in gegraven worden. We trekken de trukendoos open en besluiten de twee apart op de foto te zetten. Als ze wat vermoeid worden lukt het dan toch ze samen op de foto te zetten. Weliswaar op het asfalt waar niet gegraven kan worden, maar een kniesoor die daarover valt.

Nica sluit de sessie af en dat werkt heerlijk. Eerlijk is eerlijk, zij is de camera gewend en als ze maar voor haar bal mag werken doet ze alles. Ze laat zich niet uit het veld slaan door de naderende donderluchten en geeft wat we vragen. Zowel mooi geposeerde als actiefoto’s. Want een halsband moet ook in actie mooi zijn 😉

Zodra de website van Designer Dog online is, zal ik er naar verwijzen. Ik ben heel benieuwd.