Boukje de ruwharige teckel

Ik geef het grif toe, ik heb een zwak voor ruwharige honden. Die wenkbrauwen, de baard, die snor. Heerlijk! Het geeft zo’n hondenkoppie nog eens extra veel uitdrukking. Dus was ik opgewonden voor mijn fotosessie met Boukje de ruwharige teckel. Zijn baasjes Martine en Marcel hadden de fotosessie cadeau gekregen en eindelijk was het dan zo ver.

Ik vraag eigenaren altijd om me iets over hun hond te mailen, zodat ik het idee heb dat ik hem vast een beetje ken. Het helpt me voorbereiden op een sessie en ik kan me beter inleven. Dit is wat Martine me over Boukje mailde:

Oh jee iets vertellen over Boukje? Haha daar raak ik vaak niet over uitgepraat 🙂

Hij is een typisch voorbeeld van een echte teckel. Hij is ontzettend lief, speels maar ook erg eigenwijs. Wat hij niet wil doet hij ook niet en luistert alleen wanneer hij dit wil.
Wat ik leuk vind aan hem is eigenlijk alles 🙂 hij maakt mij altijd aan het lachen.

Wat minder leuk is dat hij in het begin als hij nieuwe mensen bij ons thuis ziet behoorlijk kan blaffen. Ik train met Boukje iedere donderdag bij de hondenschool dat vind hij super leuk, lekker door tunneltjes rennen, springen over hekjes. Hij is dol op stevige wandelingen en raakt als klein hondje bijna niet uitgeput! Maar dat is ook gezond voor de baas dus wij lopen veel met hem.

En ze heeft niks teveel gezegd. Boukje moest enorm aan mij wennen in het begin, de camera vond hij helemaal een raar apparaat waar nog geluid uit kwam ook. Maar mijn zalmkoekjes waren het perfecte omkoopmateriaal. Daarvoor gooide hij zijn angst opzij. Martine en Marcel hadden een prachtig bosparkje voor de deur en met de herfst in al haar schoonheid konden we Boukje vastleggen met geweldige kleuren. Laat je me weten wat je ervan vindt?

Wil je ook zo’n leuke portretsessie met je hond? Je vindt meer info bij Portret Fotosessies.