Bon-Key, de Australische Herder / blindengeleidehond

Wat is het toch leuk om getuige te mogen zijn van de sterke band die tussen mens en hond kan bestaan. Het is nóg leuker om die vast te mogen leggen in het geval van Bon-Key. Bon-Key is een Australische Herder die is opgeleid tot blindengeleidehond.

Bon-Key kwam als pup al in het gezin wonen, waar ze ook zou gaan werken. Haar baasje was tevens haar puppywalker. Zo kon er meteen gebouwd worden aan de band die zo belangrijk is voor het blinde vertrouwen dat nodig is tussen die twee. Toen Bon-Key volwassen was is ze zes maanden intern op cursus geweest, waarna ze als volleerd blindengeleidehond terugkeerde in het gezin. Zij werden uiteraard nog een paar maanden intensief begeleid, maar inmiddels is Bon-Key een werkende hond die haar kostje moet verdienen.

Van een goede vriendin kregen ze een cadeaubon voor een portretsessie met Bon-Key. Het werd een leuke sessie met zoveel mooie foto’s dat het voor mij moeilijk was om ze uit te zoeken. Het leukste aan deze sessie vind ik de verschillende uitdrukkingen die ik heb vast kunnen leggen en volgens haar baasje zijn ze allemaal typisch Bon-Key. Geweldig toch? Op de ene foto ziet ze er uit als een pup terwijl ze op een volgende zo bijdehand kijkt dat je zeker weet dat je hier te maken hebt met een uiterst intelligente hond. Het was mij een waar genoegen. Ik hoop haar nog vaker voor de lens te mogen krijgen. Maarten en Lya, ik wil jullie bedanken voor jullie medewerking tijdens de fotosessie. Geniet mee van Bon-Key: