Djoeka, de Bulgaarse mix in de Keukenhof

Het leuke van dit vak is dat je nog eens ergens komt. Als echt Hollandse was ik nog nooit in de Keukenhof geweest, echt niet! Maar als een klant je dan vraagt om in het voorjaar foto’s van hun hond tussen de bloemen te maken is de keuze voor de Keukenhof snel gemaakt. Het was geweldig! Djoeka deed het geniaal goed, terwijl het echt heel erg druk was poseerde ze alsof ze nooit anders gedaan had. Daarna reden we door naar het strand om daar nog wat foto’s te schieten en in de duinen ook maar meteen. Al met al hadden zowel Djoeka, ik als de baasjes van Djoeka een geweldige dag met superfoto’s als aandenken.

De beschrijving van Djoeka is hartstikke leuk en je kunt haar er vast direct in herkennen op de foto’s.

“Djoeka is heel: enthousiast, ondeugend en eigenwijs, zo gek als een ui (je verveelt je nooit met haar in de buurt; ik zou zo een 20-delige serie à la Marley& Me over haar kunnen schrijven met haar malle ondeugende acties), knuffelig en aanhankelijk (ze kruipt altijd zo dicht mogelijk tegen ons aan en laat zich graag uitgebreid vertroetelen). En 1 jaar (en 3 mnd) jong dus lekker actief en sociaal (ze lebbert alles en iedereen af). Ze is echt heel zot. We zijn er inmiddels aan gewend en genieten ervan in plaats van ons druk te maken om hoe stout ze is. Voor de fotosessie zal ik haar nog even snel het commando STAAN leren. In de lens kijken is best moeilijk. Ze is nogal snel afgeleid en kan zich nooit lang concentreren. Bijvoorbeeld bij flyball zitten de border collies op de bak gefocust, terwijl Djoeka alle kanten op kijkt, ziet wat er in de baan naast haar gebeurt, wat de honden aan de kant doen, wat ze op de sportvelden om ons heen doen etc. etc. Ze vindt alles reuze interessant. Wat niet weg neemt dat ze dat heel goed doet hoor, maar je ziet daar heel duidelijk verschil. En ze bepaalt zelf wat ze op dat moment belangrijk vindt :-S”

Toen ik dit las dacht ik al mijn trucks te moeten inzetten om haar aandacht te kunnen vangen. Niets was minder waar. Djoeka heeft het geniaal goed gedaan. Oordeel zelf maar.

Eline

“De foto’s zijn prachtig en sprekend. We zien het karakter van de hond terug in de foto’s, dat was ook precies de reden waarom we Mogi gekozen hadden. Monique is heel gezellig, flexibel, klantgericht en ontspannen in de omgang met hond èn mens. Haar passie voor honden zie je in alles terug. Onze hond was ongekend braaf tijdens de shoot en goed op haar gemak, ze genoot van alle aandacht. We zijn superblij met de mooie foto’s en hebben genoten van de leuke dag. Absolute aanrader!!!”

Eline

Voorbeelden van basis fotosessies