Luna uit Zakynthos

 

Als een bekende een cadeaubon van jou weggeeft, heeft het altijd iets speciaals. Met Luna kwam er nog iets extra’s bij. Je merkt aan haar dat ze een stiekeme hartendief is. Hoe dat in elkaar steekt kan vrouwtje Josien beter zelf uitleggen:

 

“Luna hebben wij in juni 2013 geadopteerd. Ze komt uit Griekenland (eiland Zakyntos) en is na 3/4 maanden in Nederland te zijn geweest bij een opvanggezin, door ons geadopteerd. Ze is op straat gevonden als kleine pup (jonger dan 3 maanden) en is toen opgevangen in een asiel aldaar voordat ze oud genoeg was (3 maanden) om naar Nederland te vliegen. Ze was achtergelaten met al haar broertjes en zusjes, moeder was waarschijnlijk verongelukt. We weten dus niet precies wat zij allemaal heeft meegemaakt maar het is een schat van een hond. Ze is over het algemeen wel voorzichtig bij vreemden en kijkt eerst de ‘kat uit de boom’ in veel situaties. Ik heb toen Luna 2 jaar werd afgelopen 18 september van onze uitlaatservice All Individuals een mooie beschrijving gekregen van Luna, die klopt als een bus. Dus als je dat leest – leer je haar een beetje kennen ;-).”

 

Van harte gefeliciteerd lieve Luna! Ze is vandaag alweer twee jaar geworden. Wat gaat de tijd snel! Voor mensen die echt willen leren hoe een hond van nature in elkaar zit, die moet onze Luna eens ontmoeten….Luna is zeker weten een van de mooiste All Individuals individu die er is: Iedereen is leuk op zijn eigen manier maar Luna laat je precies zien hoe een hond anders is dan een mens…..wat de bedoeling is van een gezond hondenbestaan. Ze komt uit het buitenland en is niet gewend aan mensen. Daarom zijn mensen ook nog moeilijk voor haar. Luna staat ook echt dicht bij de natuur……ze is erg gevoelig en is erg op zichzelf. Alleen als je haar behandeld als een hond…..(niet perse willen aaien, niet met je hand op de kop, afstand houden, niet voorover buigen, ademhalen!!,zelf communiceren als hond d.m.v. kalmerende signalen) dan is ze je beste vriendin! En wij hebben een bijzondere band samen, ik denk dat ik haar echt begrijp. Als ik haar kom halen dan lacht ze naar me!!!! Ze gaat altijd in haar ‘eigen’ hokje in de auto waar het stil en donker is. Ze ligt prinsheerlijk languit in haar verblijf en is volledig op haar gemak. Buiten is ze altijd wat verder bij me vandaan als de rest maar ze blijft goed opletten. Als we dan even stilstaan dan crost je als een gek naar me toe en parkeert ze zo haar lijf in, dan mag ik haar aaien. En dan moet dat ook wel goed haha, op haar moment gaat ze weer weg en gaat ze zwemmen, zwemmen, zwemmen, rennen, rennen, rennen en niet te vergeten spelen met de andere honden, want dit zijn haar 3 grootste hobby’s. De uitlaatservice is een hele goede stap geweest voor haar want ze blijft zichtbaar groeien in haar zelfvertrouwen. En ik moet altijd heel erg om haar lachen, aan elke foto die ik van haar heb kun je precies zien hoe ze zich voelt. En eigenlijk is de conclusie altijd hetzelfde: ze voelt zich goed! En daar ben ik best een beetje trots op  Lieve Luna, van harte gefeliciteerd met je verjaardag, ik ben blij dat ik je ken en ik hoop dat ik nog een hoop van je mag leren.

Click here to add your own text