Jules, kruising Corgi – Jack Russel

Ietwat nerveus was ik wel toen ik Jules ging fotograferen. Jules is namelijk de hond van mijn goede collega Bob en zijn vrouw Janet. Bob is dol op fotografie en esthetiek. Geweldig natuurlijk dat ik gevraagd werd om hun hond te fotograferen, maar kon ik voldoen aan zijn wensen? Het verliep allemaal heel relaxed en Jules liet zich zowaar van zijn beste kant ziet.

Jules is een oude hond, hij is lekker stoïcijns, doof en vind het allemaal wel best. Hij is een kruising Corgi – Jack Russel, en zijn prachtige oren zijn duidelijk een overerving van zijn Corgi genen. Zijn kleur is meer Jack Russel. Bob vertelde me dat Jules een lieve maar wat eenkennige hond is, gelukkig wel dol op eten. Mooi! Daar kan ik wat mee. Ik had heerlijk gedroogde hertenstrips bij me en zo werden Jules en ik in no-time dikke vrienden. Zo zou hij ook cameraschuw zijn, maar gelukkig besloot hij mij goed gezind te zijn en soms zelfs recht in de camera te kijken. Samen met Bob en Janet konden we hem zover krijgen.

Ondanks het feit dat Jules een stadshondje is, vond hij al dat gras toch wel interessant. Het was me een waar genoegen en een eer. Dikke knuf voor Jules.