Uitslag fotowedstrijd Hond & Zo

Onlangs stond er een artikel over mijn fotografie in het nieuwe Westlandse hondenmagazine Hond & Zo. Ter ere van de eerste uitgave konden lezers hun mooiste verjaardagsfoto’s van hun hond mailen om kans te maken op een fotosessie met Mogi Hondenfotografie.

artikel HondenZo verjaardags fotosessie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende 3 foto’s zijn de leukste volgens Hond & Zo.

image1

0947F6F6FE114A34911767960DC69FF5

20170722_095147Roy heeft een fotosessie mét afdruk op canvas gewonnen met zijn foto waarop hij poseert met zijn PTSS hulphond Mawo. Gefeliciteerd Roy. Maar natuurlijk ook de inzendingen van Saar (de Berner Sennen) met die heerlijke spontane foto en Roxy (het Kooikerhondje) met haar lieve ontwapendende snuutje).

Gefeliciteerd! Ik hoop snel wat van Roy te horen zodat we een afspraak kunnen inplannen voor een prachtige fotosessie.

 

 

 

Cesky Fousek Clubmatch 2017

Zondag 21 mei 2017 was ik voor het vierde opeenvolgende jaar aanwezig als fotograaf bij de Cesky Fousek Clubmatch 2017. Het was weer een prachtige dag op een geweldige locatie: Erve de Waltakke in Lochem. Geweldige ontvangst voor iedereen, een gemoedelijke sfeer en dan die heerlijke Cesky Fouseks natuurlijk. Ik vind het een prachtras. De keurmeester nam voor iedereen ruim de tijd, wat echt fijn is als je naar Lochem komt om je hond te tonen. Ze vertelde iedereen iets over zijn eigen hond, wat de dag een grote meerwaarde geeft lijkt mij.

Ik heb de foto’s van die dag gepubliceerd052117_CF_clubmatch_194 op Flickr.

Strandsessie met Kubby en Scotty

Zaterdag 13 mei, het ziet er wat somber uit als ik ‘s morgens uit mijn raam kijk, maar zowel buienradar als weeronline zijn positief. Vanmiddag is het droog.

Dat is goed nieuws, want ik ga Kubby voor de derde keer in zijn abonnement fotograferen, en wel op het strand van Hoek van Holland. Bij aankomst blijkt ook Scotty te zijn meegekomen. Gezellig! Hoe meer zielen hoe meer vreugde.

Alleen…. we zijn nog geen 10 minuten bezig en het begint te regenen. Ik pak de weer-apps er nog eens bij en die laten ineens een heel ander beeld zien: regen! Dan maar even beraadslagen onder het genot van een bakkie in een strandtent. We besluiten een klein uurtje te wachten en het er dan op te wagen. Dan zou het weer een uurtje droog moeten zijn.

Blij dat we besloten hebben te wachten, hebben we een toffe fotosessie kunnen afronden, met o.a. deze foto:

051317_Kubby_3__060-blog

Lóis als model voor snObbs

Het overgrote deel van mijn werk, werk ik met andermans hond. Superleuk om zoveel verschillende honden voor de lens te krijgen. Ik steek er ook iedere keer weer iets van op en ben daar dankbaar voor. Een mooier vak is er werkelijk niet.

Toen Pauline van snObbs vroeg of ik haar manden wilde fotograferen met mijn eigen honden, vond ik dat weer een leuke afwisseling. Uiteindelijk heb ik gekozen om alleen met Lóis te werken, omdat ik met haar kan lezen en schrijven. We togen naar Rotterdam waar ik voor de afwisseling ook een keer een binnensessie deed. Het was immers ver in de herfst en dan die mooie nieuwe manden in de blubber buiten fotograferen is ook zo zonde.

Wat was het tof! Voor mij, voor Lóis en voor Pauline. We hebben alle drie enorm genoten die middag. Lóis had in de gaten dat zij in het middelpunt van de belangstelling stond en vond het geweldig om te werken. Als een topmodel gaf ze ons alle poses die we in ons hoofd hadden. Van een heuse snObb, tot een blij ei en een relaxte hond die geniet van haar mand.

Uiteindelijk zijn we toch naar buiten getogen. Het Stadhuisplein midden in het centrum van Rotterdam was ons speelveld. Spannend! Het was zaterdag en ik moest fotograferen én mijn hond los laten poseren met al die afleidingen om ons heen. Wederom heeft Lóis me verbaasd doen staan. Wat een professionaliteit laat die hond zien zeg. We kregen zelfs ondersteuning van de politie. De rode loper die bij Cornelis lag uitgerold was de perfecte omgeving voor een diva. Daar hebben we de laatste foto’s geschoten en we kregen zowaar echt publiek. Je ziet op de laatste foto hoe enorm Lóis daarvan genoot.

Net als ik.