Een uitbundig stranduitje

Iris vroeg of ik de uitdaging wilde aangaan om drie honden te fotograferen. “Natuurlijk”, was mijn antwoord. Ook op het strand? Ja hoor, leuk juist! En zo kwam het dat ik op een mooie zaterdagavond Dwergpincher Juny, Labrador Bandit en Jack Russel Spot fotografeerde op het strand van Hoek van Holland. Terwijl er een Hollandse avond over het strand schalde, waren wij alleen maar met de honden bezig. Wat een grappig en uiteenlopend trio.

Juny was de oudste en duidelijk de matriarch van de roedel. Ze ging lekker haar eigen gang en liet zich de kaas niet van het brood eten door de junioren. Juny poseerde in de duinen als een ware pro, maar ook als de mooie prinses die ze is.

Bandit deed zijn naam eer aan. Hahaha, wat een enorme spring-in-‘t-veld. Poseren was bepaald niet zijn ding. Hij speelde liever en ging als een malloot achter de bal aan, liefst in het water. Of nog mooier, lekker in het zand en dan helemaal zanderig worden, in plaats van mooi glimmend zwart. En echte jonge stuiterbal dus die Bandit.

Spot was de jongste van het stel. Een onwijs schattige Jack Russel die je het liefst in je binnenzak stopt om thuis op de bank te gaan knuffelen. Maar vergis je niet. Met zijn vijf maanden was Spot vol levenslust en speelde naar hartenlust met tante Juny, die Spot duidelijk onder haar moeders vleugels had genomen en met ome Bandit met wie Spot lekker kon ravotten.

Een foto waar alledrie de honden op poseren is niet gelukt die avond, daarvoor hadden ze teveel plezier. Maar ik heb wel mooi reportagefoto’s van dit dolle trio kunnen maken. Geniet ervan.