Cees de Weimaraner met de vele gezichten

Ik vraag altijd aan eigenaren of ze me wat informatie over hun hond willen toesturen. Dan heb ik enig idee wat voor beestje ik voor de lens krijg en kan ik me voorbereiden. Bij Cees was het een feest van herkenning.

Ze wordt omschreven als een echte kroeltroel. Hahaha, wat een leuk troetelnaampje. Die gaan we onthouden, want die is ook van toepassing op mijn eigen honden. Cees deed me in vele opzichten denken aan mijn eerste hond Kandor, ook een weimaraner. Beide weims stonden hoog op hun poten en hadden een smal snuutje. Iets wat ik zelf heel mooi vind bij een Weimaraner omdat het hun slanke snelle voorkomen benadrukt.
Maar Cees was groot! Wat zeg ik, voor een teefje is Cees gigantisch. Maar in al haar centimeters zit grootsheid, wat een prachthond! Ze is inderdaad een kroeltroel en had al gauw haar weg naar mij gevonden. Wat had ik toch voor lekkers bij me? Die zalmkoekjes mocht ik best allemaal tegelijk geven hoor. Maar helaas voor Cees moest daarvoor gewerkt worden.
Cees leverde geen problemen op voor de camera en we hadden een geweldig mooie zomeravond met bijbehoren licht en dan ook nog op een mooi plekje in Rotterdam Ommoord. Deze hondenfotograaf had een natuurtalent voor de lens. Met haar bal bij de hand kon je Cees bijna alles laten doen. Alleen op een bankje zitten vond ze onzin. Liever dook ze het water in of achter de bal aan. Beslis voor je zelf wat je van Cees vindt, voor mij is ze een winnaar.