Belle – Beautiful Bloedhond

7 maanden oud is ze pas, maar wat een schoonheid. Ze had mijn hart al gestolen toen ik haar puppyfoto’s zag. Nu ze een paar maanden ouder en vele centimeters groter was en ik haar in het echt ontmoette werd ik pas echt betoverd.

Belle de Beauty. En wat een eer om een Bloedhond te mogen fotograferen.

Belle werd omschreven als een hele open hond, zeker voor een Bloedhond. Evenwichtig, goede energie en een toekomstige leider. Veel rust en zelfverzekerd. Nu was dit haar eerste keer op het strand, en haar eerste keer met een hondenfotograaf. Ze wordt opgeleid tot mantrailhond, een hond die mensen zoekt die gezocht moeten worden. Vermiste mensen, misdadigers, demente mensen die verdwaald zijn, ga zo maar door. Een Bloedhond heeft een perfecte neus en in Duitsland en Amerika worden ze al veel voor dit werk gebruikt. Maar op het strand was het een heel ander verhaal. Haar baasje had leuke ballen meegebracht en andere speeltjes, plus Twirre, een andere hond uit haar roedel. Dat was fijn voor Belle, daardoor had ze een houvast. Twirre wilde meteen het water in en begreep maar niet waarom wij niet volgden. Belle had gewoon zoveel indrukken te verwerken en dat water was nog zo ver weg dat dat wel even kon wachten.

Ik vond het heel grappig om met Belle te werken. Belle heeft niet heel veel gehoorzaamheidslessen gehad en haar op haar plek even braaf laten poseren door een balletje hoog te houden was er niet bij. Dat werd improviseren. Het draaide erom dat ik alle momenten wist te vangen, ik moest alert zijn en de camera klaar hebben. Dat was echter geen belemmering. In tegendeel: we hebben zoveel pret gehad. Er was nog een fotograaf bij die mij aan het werk fotografeerde, daarover meer in een volgend blog. Maar we hebben alledrie alleen maar lol gehad. Met de honden, het koude weer dat nog geen voorjaar te noemen was, het strand, de wind, de huisjes die al opgebouwd waren en achteraf de heerlijke warme bak koffie in de strandtent. Ik weet zeker dat Belle een fijne strandervaring rijker is en geslapen heeft als de mooie prinses die ze is.

Ben je al benieuwd naar Belle? Vooruit, daar komt ze: Beautiful Belle de Bloedhond