Over mij

LoisNicatextured
20190226_Dogify-223-DO
GigiAmore

Mogi Hondenfotografie is Monique Gidding

Mogi Hondenfotografie, hondenfotograaf, Kandor, Weimaraner

Kandor

Ik ben gepassioneerd hondenliefhebber en heel visueel ingesteld. In mijn jeugd wilde ik altijd al een hond, maar dat kwam er niet van. Toen we de kans kregen om mijn werk zo in te delen dat we aan een hond konden beginnen kregen we onze eerste pup. Een Weimaraner en hij heette Kandor. Helaas is hij inmiddels niet meer onder ons. Maar hij heeft mij geïnspireerd tot dit alles. Met hem is alles begonnen. Hij was een prachthond en vond het geweldig om gefotografeerd te worden. Zo kon ik mijn twee grote hobby’s combineren en ondertussen veel leren. Steeds vaker kreeg ik de opmerking dat mijn foto’s het karakter van de hond zo mooi weergaven. Dat ik in staat was hem vast te leggen zoals hij was en dat iedereen dat uit mijn foto’s kon halen. Een zaadje werd gepland. Nadat Kandor veel te vroeg overleed aan acute leukemie kregen we een aantal maanden later ons tweede pupje. Lóis, een Slowaakse Ruwharige Staande Hond. En met haar zijn mijn plannen steeds concreter geworden. Ondertussen hebben we er nog een Slowaak bij en is Nica de laatste aanvulling. En dankzij dit werk ben ik prima in staat werk en hobby te combineren. Ik leef mijn droom.

Mogi Hondenfotografie, hondenfotograaf, Lóis en Nica

Lóis en Nica

Mijn omgeving ging steeds vaker vragen of ik hun hond ook niet kon fotograferen. Ik zag dat als een mooie uitdaging en toen ik merkte dat het lukte, dat ik groeide en steeds beter de regie in handen kon nemen en de hond ook zo vast te leggen als gehoopt werd, durfde ik de stap te wagen.Inmiddels is Mogi Hondenfotografie een feit.

Het is mijn doel om een hond te fotograferen zoals hij is. Liefst in zijn eigen omgeving in het bijzijn van zijn eigen baasje. Dan zal de hond het meest op zijn gemak zijn wat foto’s oplevert die eerlijk en oprecht zijn.

Mijn thema is dan ook “Zo eerlijk als een hond”.

Het is mijn mening dat een hond het beste tot recht komt in de natuur. Ik fotografeer met het beschikbare natuurlijke licht. Daarom zijn bijna alle foto’s die je op deze website vindt buiten gemaakt. Ook foto’s waarvan het lijkt dat ze in de studio gemaakt zijn. Met behulp van attributen kun je ook een buitenplaats omtoveren tot een studio en zo net even verder gaan en creatieve foto’s maken. Niet alle honden zullen daarvoor geschikt zijn, of daar zin in hebben. Maar het is altijd een mogelijkheid. De fotosessie met de weimaranerpupjes is bijvoorbeeld buiten geschoten. Je vindt ze onder Puppy Fotosessies.

MOGI hondenfotografie komt dus naar je toe. Ik zorg voor de benodigde apparatuur, heb altijd iets lekkers bij me om de aandacht van de hond te kunnen trekken en als dat niet werkt, wil een sqeekiebal nog wel eens de oren doen spitsen voor net dat ene mooie moment. Een fotosessie zal gemiddeld een uurtje in beslag nemen. Afhankelijk van de hond en het beschikbare licht. Maar de meeste honden zijn er dan wel klaar mee of hebben helemaal geen aandacht meer voor dat mens achter die camera. Of ze zijn gewoon moe. De aandachtsspanne van de meeste honden is immers niet zo groot. Ik probeer zoveel mogelijk verschillende situaties vast te leggen in dat uur. Uiteraard kun je ook samen met je hond op de foto. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden bij Fotosessies.

We houden van onze honden. Ze zijn onze vrienden en gezinsleden.

Mogi Hondenfotografie aan het werk